pondelok 21. septembra 2015

PARTY HARD alebo Ako naplánovať narodeninovú oslavu pre dieťa


Krok 1: Dátum
Znie to síce jednoducho, ale väčšinou narodeninový deň nepripadne práve na víkend a pokiaľ je dieťa malé, musí prísť s rodičmi, takže je ideál zvoliť víkendový deň pred alebo po. Aj to znie celkom jednoducho, kým nezistíte, že jedna polovica ctenej rodiny nemôže  vtedy a druhá vtedy. Ale pohoda, ideme ďalej.

Krok 2: Miesto
Po prepočítaní pozvaných osôb je potrebné sa so cteným manželom dohodnúť na mieste oslavy. Jemu je to navonok síce jedno, no ako začnete nahlas uvažovať o plusoch a mínusoch tej a tej reštaurácie, začne prepočítavať a vyjde z neho, že doma je aj tak najlepšie. Nuž budiš.

Krok 3: Čas
Tu treba vziať do úvahy najmä skutočnosť, kedy Vaše dieťa cez deň spí. U nás je to momentálne ako na hojdačke, takže zvíťazilo neskoré popoludnie.
- Keď máme tieto tri veci dohodnuté, šup sa písať pozvánky.

Krok 4: Torta a darček
Obidve veci sú superdôležité, pretože chcete urobiť radosť Vášmu zlatíčku. My sme sa zamerali na najobľúbenejšiu rozprávku Peppa pig, tak torta (aj výzdoba) bola jasná. A darček bol tiež naplánovaný minimálne pol roka. Naša kuchárka totiž to potrebuje ku šťastiu už len krásnu kuchynku:)

Krok 5: Jedlooo
U môjho manžela krok najvýznamnejší. Takže, buď si zabezpečíte dobrý catering, šikovné ruky, ktoré pomôžu s jednohubkami, alebo sa na to podujmete sama (tu treba počítať s neporiadkom úplne všade, špinavým dieťaťom, nervóznym manželom a spoteným tričkom, prinajhoršom aj migrénou...) Keďže my ušetríme na reštike, vydupala som si catering.

Krok 6: Všetko ostatné
A to už len vymenujem, lebo by to bola na dlho. Poriadok v byte, Vizáž dieťaťa (hlavne maminky dievčatiek si dávajú záležať), Vizáž maminky (tu si dá záležať asi každá), Výzdoba, Fotograf/kameraman dňa, Krabičky na výslužky (nie tak doslova, ale čo s mega kusom nedojedenej torty, veď babka sa poteší, nie? ), Alko/nealko, Hudba, ... Tých vecí je oveľa viac, ale veď to poznáte, väčšina vás napadne potom:) 

Tak do oslavovania! (nás to čaká už túto sobotu, potom sa snáď ozvem)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára